seven

Inredningstips: Solskydd för dina fönster

Fönstren i ditt hem kan vara mycket mer än bara en öppning till världen utanför. De kan vara en viktig del av din inredning och solskydd spelar en nyckelroll i att skapa en bekväm och stämningsfull atmosfär i ditt hem. I det här blogginlägget kommer vi att utforska olika typer av solskydd och hur du kan använda dem för att inreda dina fönster på ett sätt som är både funktionellt och stilfullt.

  1. Gardiner är klassiska val när det kommer till fönsterinredning. De finns i en mängd olika färger, mönster och tyger, vilket ger dig oändliga möjligheter att anpassa dem till din inredning. För att skapa en luftig och ljus atmosfär, välj ljusa färger och tunna material. Om du vill ha mer avskildhet är mörkläggningsgardiner ett bra alternativ. Vi erbjuder både tyger som är delvis (dimout) eller som är helt mörkläggande (blackout).Val av upphängning kan också skapa olika intryck i hemmet. Du kan välja att hänga gardinen i wave, veckband eller öljetter. Vår favorit är absolut wavegardiner, där tyget hänger i mjuka och vackra vågor. Den här modellen passar de flesta fönster och gardintyger.
  2. Persienner är en modern och stilren lösning för solskydd. De finns i både horisontella och vertikala utföranden och kan justeras för att kontrollera ljusinsläpp och insyn. Träpersienner ger en varm och naturlig känsla, medan aluminium- eller PVC-persienner ger en mer minimalistisk estetik.
  3. Plisségardiner är verkligen möjligheternas gardin. Den passar i stort sett till alla fönster: breda, smala, höga, låga, fyrkantiga och runda, och ja till och med till trekantiga. Plisségardiner är en elegant och praktisk lösning. De kan fällas upp eller ner efter behov och ger en mjuk och luftig känsla i rummet. Plisségardiner finns i olika färger och mönster och kan även användas för att skapa intressanta ljuseffekter.
  4. Duettegardiner har vi tidigare skrivit ett inlägg om. Men det kan nog inte  understrykas hur just duetter förenar form och funktion på ett fantastiskt sätt. Fördelen med duettegardiner är att de bidrar till att göra ditt hem mer hållbart genom att minska energiförbrukningen och skapa ett bättre inomhusklimat. Gardinerna består av två lager plisserad väv där det uppstår celler av luft, dessa celler skapar en isolerade effekt som är funktionellt både sommar och vinter.
  5. Rullgardiner är en minimalistisk och funktionell lösning för solskydd. De kan vara enkel eller dubbel, och finns i olika tyger och mönster. Rullgardiner kan enkelt anpassas för att kontrollera ljuset och insynen i ditt hem
  6. Markiser är utmärkta för att skydda mot direkt solsken och värme. De är också ett dekorativt element som kan addera till din utomhusmiljö. Det finns många olika modeller att välja mellan. Vi erbjuder ett brett sortiment med allt från klassiska korgmarkiser, terrassmarkiser till moderna vertikalmarkiser
  7. Fönsterfilm är en subtil och modern lösning för solskydd. Den kan minska skadlig UV-strålning och värmeöverföring samtidigt som den släpper in ljuset. Det finns olika mönster och texturer att välja mellan, vilket ger dig möjlighet att skapa unika och intressanta effekter på dina fönster.

Oavsett vilken typ av solskydd du väljer är det viktigt att överväga både dess funktion och utseende. Det rätta valet kan inte bara göra ditt hem mer funktionellt och energieffektivt, utan också ge ditt hem en personlig och unik stil. Så låt dina fönster bli en del av din inredning och utforska de många möjligheter som solskydd kan erbjuda.

Kombinera rullgardin och gardin

Här ser ni ett fönster som är stylat med både wsavegardiner och rullgardiner.