seven

Markiser för alla hem

Styla ditt hem med markiser

När det kommer till att skapa en stilig och funktionell utomhusmiljö för ditt hem, kan markiser vara ditt hems bästa vän. De ger inte bara skugga och skydd från väderleken, utan de kan också vara en fantastisk designdetalj som sätter pricken över i på din utomhusplats. I det här blogginlägget kommer vi att utforska markiser och hur du kan använda dem för att ge ditt hem en extra dos stil. Dessutom besvarar vi några vanliga frågor om markiser.

Varför bör du överväga att installera markiser till ditt hem?

Markiser är ett underbart tillägg till ditt hem som har flera fördelar. Här är några skäl till varför du bör överväga att installera markiser:

  • Skydd mot solen: Markiser ger dig skugga och skyddar dig från skadliga UV-strålar. Det är en perfekt lösning för att njuta av utomhusmiljön utan att oroa dig för solbränna eller överhettning.
  • Energieffektivitet: Markiser kan hjälpa till att hålla ditt hem svalt under sommaren genom att minska mängden direkt solljus som når dina fönster. Detta kan bidra till att minska kylkostnaderna.
  • Regnskydd: Vissa markiser ger även skydd från regn och andra väderförhållanden, vilket gör att du kan njuta av din utomhusplats även när det regnar.
  • Estetiskt tilltalande: Markiser kommer i olika färger, stilar och material, vilket ger dig möjlighet att anpassa dem efter din heminredning och skapa en enhetlig look för din utomhusmiljö.

 

 

Stiltips för att använda markiser

Nu när du vet varför markiser är en smart investering, låt oss se på några stiltips för att använda dem på bästa sätt:

  • Koordinera med din heminredning: Välj markiser som kompletterar din heminredning. Det kan vara färgen på ditt hus eller trädgårdsmöbler för att skapa en enhetlig look.
  • Välj högkvalitativa material: Investera i kvalitetsmarkiser som är hållbara och tåliga mot väder och vind.
  • Lek med mönster och färger: Var inte rädd att använda markiser med mönster eller i djärva färger. De kan vara en fantastisk fokuspunkt och ge din utomhusmiljö karaktär.
  • Anpassa belysningen: Om du har planer på att använda din utomhusplats på kvällen, överväg att integrera belysning i dina markiser för att skapa en mysig atmosfär.

 

Hur säkerställer man att de håller länge?

Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på för att säkerställa att markiserna håller länge. Det är alltid bra att anpassa sin markisanvändning utefter vädret. Markiser är designade för att vara stabila i “normala” väderförhållanden. Därför är det en god idé att rulla upp dem för att undvika eventuella skador. Blåst och regn kan vara riktiga bovar när det kommer till smutsansamling på tyget av markiserna. För att hålla dem i toppskick rekommenderar vi regelbunden rengöring och en lite noggrannare koll då och då för att upptäcka eventuellt slitage i tid. Rengör gör du med en relativt mjuk borste och ett milt tvålvatten. Försök att skrubba tyget försiktigt så att det inte uppstår några repor eller andra skador. Alla markiser har sina olikheter och hos oss finns det ett brett utbud att välja mellan.

Det inkluderar fönstermarkiser, olika varianter av vertikalmarkiser, terrassmarkiser och pergolamarkiser. Du kan välja den typ som bäst passar dina specifika behov och användning. Med omsorgsfullt underhåll och rätt val av markis kan du njuta av deras funktion och estetik under lång tid.

Markiser är en fantastisk investering för att ge ditt hem stil och funktionalitet samtidigt. Genom att följa stiltipsen och vårda dina markiser kommer du att njuta av din utomhusplats under många år framöver. Har du fler frågor om markiser? Tveka inte att kontakta oss!