seven

Välkommen till vårt Showroom

Kategorier

Fönstren i ditt hem kan vara mycket mer än bara en öppning till världen utanför. De kan vara en viktig del av din inredning och solskydd spelar en nyckelroll i att skapa en bekväm och stämningsfull atmosfär i ditt hem. I det här blogginlägget kommer vi att utforska olika typer av solskydd och hur du kan använda dem för att inreda dina fönster på ett sätt som är både funktionellt och stilfullt.

 1. Gardiner är klassiska val när det kommer till fönsterinredning. De finns i en mängd olika färger, mönster och tyger, vilket ger dig oändliga möjligheter att anpassa dem till din inredning. För att skapa en luftig och ljus atmosfär, välj ljusa färger och tunna material. Om du vill ha mer avskildhet är mörkläggningsgardiner ett bra alternativ. Vi erbjuder både tyger som är delvis (dimout) eller som är helt mörkläggande (blackout).Val av upphängning kan också skapa olika intryck i hemmet. Du kan välja att hänga gardinen i wave, veckband eller öljetter. Vår favorit är absolut wavegardiner, där tyget hänger i mjuka och vackra vågor. Den här modellen passar de flesta fönster och gardintyger.
 2. Persienner är en modern och stilren lösning för solskydd. De finns i både horisontella och vertikala utföranden och kan justeras för att kontrollera ljusinsläpp och insyn. Träpersienner ger en varm och naturlig känsla, medan aluminium- eller PVC-persienner ger en mer minimalistisk estetik.
 3. Plisségardiner är verkligen möjligheternas gardin. Den passar i stort sett till alla fönster: breda, smala, höga, låga, fyrkantiga och runda, och ja till och med till trekantiga. Plisségardiner är en elegant och praktisk lösning. De kan fällas upp eller ner efter behov och ger en mjuk och luftig känsla i rummet. Plisségardiner finns i olika färger och mönster och kan även användas för att skapa intressanta ljuseffekter.
 4. Duettegardiner har vi tidigare skrivit ett inlägg om. Men det kan nog inte  understrykas hur just duetter förenar form och funktion på ett fantastiskt sätt. Fördelen med duettegardiner är att de bidrar till att göra ditt hem mer hållbart genom att minska energiförbrukningen och skapa ett bättre inomhusklimat. Gardinerna består av två lager plisserad väv där det uppstår celler av luft, dessa celler skapar en isolerade effekt som är funktionellt både sommar och vinter.
 5. Rullgardiner är en minimalistisk och funktionell lösning för solskydd. De kan vara enkel eller dubbel, och finns i olika tyger och mönster. Rullgardiner kan enkelt anpassas för att kontrollera ljuset och insynen i ditt hem
 6. Markiser är utmärkta för att skydda mot direkt solsken och värme. De är också ett dekorativt element som kan addera till din utomhusmiljö. Det finns många olika modeller att välja mellan. Vi erbjuder ett brett sortiment med allt från klassiska korgmarkiser, terrassmarkiser till moderna vertikalmarkiser
 7. Fönsterfilm är en subtil och modern lösning för solskydd. Den kan minska skadlig UV-strålning och värmeöverföring samtidigt som den släpper in ljuset. Det finns olika mönster och texturer att välja mellan, vilket ger dig möjlighet att skapa unika och intressanta effekter på dina fönster.

Oavsett vilken typ av solskydd du väljer är det viktigt att överväga både dess funktion och utseende. Det rätta valet kan inte bara göra ditt hem mer funktionellt och energieffektivt, utan också ge ditt hem en personlig och unik stil. Så låt dina fönster bli en del av din inredning och utforska de många möjligheter som solskydd kan erbjuda.

Kombinera rullgardin och gardin

Här ser ni ett fönster som är stylat med både wsavegardiner och rullgardiner.

 

Kombinera stil och funktion för ditt hem med Duettegardiner

Att välja rätt solskydd för ditt hem är ett viktigt beslut som påverkar både dess estetik och funktionalitet. Duettegardiner, finns i ett brett utbud som inte bara är energieffektiva, utan också stilfulla. I detta blogginlägg kommer vi att utforska de olika typerna av Duettegardiner, dela stiltips och besvara några vanliga frågor.

De olika typerna av Duette Solskydd

Duette erbjuder flera typer av solskydd för att möta olika behov och preferenser. Här är några av de mest populära:

 • Duettegardiner: Dessa gardiner är kända för sin honeycomb-design, som hjälper till att isolera rummet genom att skapa luftfickor mellan lagren av tyg. De är utmärkta för att reglera temperaturen och ljuset i ditt hem.
 • Duettegardiner med Top-Down/Bottom-Up: Dessa gardiner ger dig möjlighet att justera gardinerna från både toppen och botten. Detta ger maximal flexibilitet för ljusreglering och integritet.
 • Duettegardiner Mörkläggande: Om du behöver totalt mörker i ett sovrum eller ett filmrum, är mörkläggande Duettegardiner med sidolister ett utmärkt val.

Stiltips för Duettegardiner

När du väljer Duette solskydd, är det viktigt att tänka på stilen i ditt hem. Här är några stiltips:

 • Anpassa till din inredning: Duettegardiner finns i olika färger och mönster, så välj alternativ som kompletterar din nuvarande inredning.
 • Ljusreglering: Fundera över hur mycket ljus du vill ha i rummet. Duettegardiner ger dig möjlighet att justera ljusinsläppet, så du kan skapa den önskade atmosfären.
 • Energieffektivitet: Duettegardiner är kända för sin energieffektivitet. Använd dem för att hjälpa till att reglera temperaturen i ditt hem och minska energikostnaderna.

Hur tar man hand om sina Duette Solskydd?

Att skaffa Duette solskydd till sitt hem är ett smart val som bidrar likaväl till det praktiska som det estetiska. För att de ska hålla länge så hjälper vi dig gärna med installationen av dina Duette solskydd. Att installera dem själv är möjligt, men det rekommenderas starkt att anlita någon som är professionell för att säkerställa korrekt installation och optimal funktion samt estetik över tid.  När det kommer till rengöring av Duette solskydd, är det en enkel process. Använd en mjuk borste eller en dammsugare med en mjuk borste för att hålla dem i gott skick. Gör gärna en regelbunden koll på dina solskydd för att säkerställa att det inte samlas damm eller annan smuts. Duette solskydd är inte bara estetiskt tilltalande i ett hem utan erbjuder även en rad fördelar, inklusive energieffektivitet, möjligheten att reglera ljusinsläppet, ljudabsorption och ett brett utbud av designalternativ. Dessa fördelar gör dem till ett mångsidigt och funktionellt val för ditt hem.

Duette solskydd är en utmärkt investering för att skapa en harmonisk och bekväm inomhusmiljö i ditt hem. Med olika typer att välja mellan och många stiltips att följa, kan du skapa det perfekta utrymmet för din familj. Om du har fler frågor om Duettegardiner, tveka inte att kontakta oss för råd och vägledning.

Styla ditt hem med markiser

När det kommer till att skapa en stilig och funktionell utomhusmiljö för ditt hem, kan markiser vara ditt hems bästa vän. De ger inte bara skugga och skydd från väderleken, utan de kan också vara en fantastisk designdetalj som sätter pricken över i på din utomhusplats. I det här blogginlägget kommer vi att utforska markiser och hur du kan använda dem för att ge ditt hem en extra dos stil. Dessutom besvarar vi några vanliga frågor om markiser.

Varför bör du överväga att installera markiser till ditt hem?

Markiser är ett underbart tillägg till ditt hem som har flera fördelar. Här är några skäl till varför du bör överväga att installera markiser:

 • Skydd mot solen: Markiser ger dig skugga och skyddar dig från skadliga UV-strålar. Det är en perfekt lösning för att njuta av utomhusmiljön utan att oroa dig för solbränna eller överhettning.
 • Energieffektivitet: Markiser kan hjälpa till att hålla ditt hem svalt under sommaren genom att minska mängden direkt solljus som når dina fönster. Detta kan bidra till att minska kylkostnaderna.
 • Regnskydd: Vissa markiser ger även skydd från regn och andra väderförhållanden, vilket gör att du kan njuta av din utomhusplats även när det regnar.
 • Estetiskt tilltalande: Markiser kommer i olika färger, stilar och material, vilket ger dig möjlighet att anpassa dem efter din heminredning och skapa en enhetlig look för din utomhusmiljö.

 

 

Stiltips för att använda markiser

Nu när du vet varför markiser är en smart investering, låt oss se på några stiltips för att använda dem på bästa sätt:

 • Koordinera med din heminredning: Välj markiser som kompletterar din heminredning. Det kan vara färgen på ditt hus eller trädgårdsmöbler för att skapa en enhetlig look.
 • Välj högkvalitativa material: Investera i kvalitetsmarkiser som är hållbara och tåliga mot väder och vind.
 • Lek med mönster och färger: Var inte rädd att använda markiser med mönster eller i djärva färger. De kan vara en fantastisk fokuspunkt och ge din utomhusmiljö karaktär.
 • Anpassa belysningen: Om du har planer på att använda din utomhusplats på kvällen, överväg att integrera belysning i dina markiser för att skapa en mysig atmosfär.

 

Hur säkerställer man att de håller länge?

Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på för att säkerställa att markiserna håller länge. Det är alltid bra att anpassa sin markisanvändning utefter vädret. Markiser är designade för att vara stabila i “normala” väderförhållanden. Därför är det en god idé att rulla upp dem för att undvika eventuella skador. Blåst och regn kan vara riktiga bovar när det kommer till smutsansamling på tyget av markiserna. För att hålla dem i toppskick rekommenderar vi regelbunden rengöring och en lite noggrannare koll då och då för att upptäcka eventuellt slitage i tid. Rengör gör du med en relativt mjuk borste och ett milt tvålvatten. Försök att skrubba tyget försiktigt så att det inte uppstår några repor eller andra skador. Alla markiser har sina olikheter och hos oss finns det ett brett utbud att välja mellan.

Det inkluderar fönstermarkiser, olika varianter av vertikalmarkiser, terrassmarkiser och pergolamarkiser. Du kan välja den typ som bäst passar dina specifika behov och användning. Med omsorgsfullt underhåll och rätt val av markis kan du njuta av deras funktion och estetik under lång tid.

Markiser är en fantastisk investering för att ge ditt hem stil och funktionalitet samtidigt. Genom att följa stiltipsen och vårda dina markiser kommer du att njuta av din utomhusplats under många år framöver. Har du fler frågor om markiser? Tveka inte att kontakta oss!